Jó érett paradicsomokat válasszunk. Mossuk meg, töröljük szárazra, majd vágjuk fel nagyobb kockákra, a cukkinit szintén.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a friss bazsalikomot vágjuk fel apróra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.
Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, majd a paradicsomot is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg cukorral és az apróra vágott bazsalikommal (a cukor elveszi a paradicsom savasságát).
Ezután a serpenyőt félig lefedve pároljuk kb. 5 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit és pároljuk tovább.
Amikor a cukkini már roppanósra párolódott, és a paradicsom leve kissé besűrűsödött, zárjuk el a gázt, majd a serpenyőt lefedve tartsuk melegen tálalásig.
Megjegyzés
Tálaláskor az elkészült paradicsomos cukkinipörköltet bőséges szafttal együtt szedjük tányérra, csipkedjük rá a füstölt sajtot, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.