A csirkemellet megmossuk, felszeletjük, majd húsklopfolóval megütögetjük. Meghintjük a fokhagymás borssal és megsózzuk.
Elkészítjük a paradicsommártást. Felaprítjuk a lila hagymát, majd egy evőkanál olívaolajon, kevés só hozzáadásával üvegesre dinszteljük. Belerakjuk a rozslisztet, összekeverjük, majd felengedjük a paradicsomkonzervvel. Apróra vágott bazsalikom levéllel, valamint szárított petrezselyemmel ízesítjük. Hozzáadjuk az édesítőszert vagy cukrot. Kiforraljuk és félretesszük.(Ha sűrű lenne hígítható vízzel.)
Elősütjük a húst. Teflon serpenyőbe tesszük az olívaolajat és a vajat. A húst beleforgatjuk a liszttel összekevert paprikával. Két részletben elősütjük, ameddig szép színt kap, ez oldalanként kb. 3-4 perc.
Átszedjük egy tepsibe. Minden hús tetejére paradicsomszószt halmozunk, majd rárakjuk a mozzarellát és a reszelt sajtot. 180 fokos sütőbe toljuk, és készre sütjük.
Megjegyzés
Önmagában is finom egy szelet rozskenyérrel, de kínálhatunk mellé krumplipürét vagy rizst.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.