A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét, az újhagymát és a sárgarépát karikára, a karalábét kisujjnyi hasábokra szeljük. A spárgaszárakat 5 cm-esre daraboljuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
Az olaj és egy evőkanál margarin keverékében 2-2 perc alatt elősütjük a hússzeletek mindkét oldalát, és egy mélyebb sütőedénybe rendezzük.
A hagymákat zsiradékban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a sárgarépát és a karalábét, megsózzuk, aláöntünk 1,5 dl vizet, öt perc múlva hozzáadjuk a spárgát, és fedő alatt még öt percig tovább pároljuk. Kiemelünk belőle 6–8 spárgafejet, amit félreteszünk. A többit felöntjük a tejszínnel, elkeverjük az ételsűrítővel, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk, végül beleolvasztjuk a sajtot, és bevonjuk vele a hússzeleteket.
200 fokra előmelegített sütőben 25–30 perc alatt készre sütjük. A tetejét a félretett spárgafejekkel, a paradicsomszeletekkel és a petrezselyem zöldjével díszítjük. Burgonyapürét, párolt rizst kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.