A paradicsomszószhoz a fokhagymát megpucoljuk, összezúzzuk. A friss bazsalikomot és oregánót felaprítjuk.
Egy lábasban felhevítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a sót, a zöldfűszereket, és a csilit, majd felöntjük a paradicsommal.
Az egészet összeforraljuk, közben néhányszor megkeverjük, majd üvegekbe töltjük és kihűtjük.
Megjegyzés
Már egy jó ideje ezt a szószt alkalmazom előszeretettel, ha bolognai spagettit, lasagnet, pizzát vagy gnocchit... szóval olyan finomságot készítek, amely paradicsomos öntetet kíván. Egészséges, tartósítószermentes keverék. Ha nincs a kezünk ügyében vagy éppen az otthoni fűszeres kertecskénkben friss fűszer, akkor megfelel a szárított is, de nem lesz olyan intenzív ízű a keverék.
Hűtőben 1 hétig eláll.
TIPP: Megbolondítható 1 ek mézzel vagy zúzott koriandermaggal is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.