A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikom- és petrezselyemleveleket leöblítjük, felaprózzuk.
A vaj és az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük.
Friss bazsalikom- és petrezselyemlevelekkel, valamint pár szem kapri- és olívabogyóval tálaljuk (utóbbi elhagyható, a hagyományos recept szerint ugyanis nem kerülnek az ételbe). Melegen és hidegen egyaránt kitűnő.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.