A pergős rizs elkészítéséhez lábasban felmelegítjük az olajat. Figyeljünk rá, hogy ne hevítsük túl!
Ráöntjük a rizst, és hagyjuk kicsit felforrósodni. A rizsszemek kicsit kifehéredhetnek, de ne piruljanak meg.
Ekkor ráöntjük a vizet, fűszerezzük, és takarékon, fedő alatt, sűrűn kevergetve addig főzzük, amíg tejberizs állagú lesz.
Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk pihenni. Kb. 10 perc múlva egyszer ismét megkeverjük, visszatesszük a fedőt, és további 10 percet pihentetjük.
Az elkészült rizst pörköltek, sült húsok, de akár pulykaragu mellé kínáljuk.
Megjegyzés
Nem értek egyet azokkal, akik úgy főzik a rizst, mint a tésztát. Akárhogy csinálják, soha nem lesz olyan finom, mivel a leszűrt lével együtt leönt róla minden értékes és zamatos anyagot.
A receptet Zolani küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.