A chia magot egy kis vízzel felöntjük, 10 percig állni hagyjuk, hogy jól megdagadjanak, közben a mézet felforrósítjuk.
Ezután a kókuszolajat, a mogyoróvajat, a barna- és nyírfacukrot és a vizes chiapudingot egy nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az összes többi alapanyagot. Az így kapott masszánkat jól összedolgozzuk, amíg egyállagú tésztává össze nem áll. Ha túl sűrűnek ítéljük, és kicsit nehezebb vele dolgozni, adhatunk hozzá még egy kis vizet.
Mint minden igazi mézeskalács tésztának, ennek az egészséges kalácsnak is pihennie kell, körülbelül 4-8 órát a hűtőben.
Amikor tésztánkban az ízek és esszenciák összeértek, két sütőpapír között - vagy alaposan liszezett deszkán, kb. fél centi vastagra nyújtuk, kiszúrók segítségével formázzuk őket.
Ízlés szerint, tojással lekenve, és magokkal díszítve, 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.