Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, majd megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
Habosra keverjük a tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk.
Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (amikor elkezd pirulni a teteje, lefedjük fóliával, hogy nehogy megégjen).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.