Az almát megtisztítjuk, kimagozzuk. (Ebből kb. 3 kg lesz tisztán.) A megtisztított almát káposztareszelőn lereszeljük, megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük, összekeverjük és állni hagyjuk kb.1 órát.
A lisztet egy tálba tesszük és a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgákat, és a tejfölt, majd puha tésztává gyúrjuk. 2 cipót csinálunk belőle. Az egyik lehet egy kicsivel nagyobb, az lesz az alsó lap. Mikor készen van, hűtőbe tesszük fél órára. A nagyobb tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a nyújtófára tekerjük, és a tepsibe tesszük.
Az almás masszából kinyomjuk a nedvességet (az almalevet üvegbe tesszük, nagyon finom ital), majd egyenletesen elosztjuk a tésztán. Amikor már az összes almát rátettük a tésztára, a másik cipót is kinyújtjuk és az almára tesszük. Kicsit megnyomogatjuk a tésztát, hogy ne maradjon levegős.
A tojássárgájával megkenjük a tésztát. Villával megszúrkáljuk, és a sütőbe tesszük (középre). Alacsony hőfokon sütjük, amíg a teteje aranybarna lesz. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihülni. A széleit levágjuk, felkockázzuk, és tálra tesszük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.