A piskótához kikeverjük a tojássárgát a cukorral, majd a vízzel és az olajjal. Ezután beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához forgatjuk. Vajjal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
A csokiöntethez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és ízlés szerint cukrot. Összekeverjük, hogy ne maradjon csomós, és felöntjük kb. 9 dl tejjel. Forrásig kevergetjük, és ha nagyon sűrű, felöntjük a maradék tejjel (ne legyen túl híg vagy túl sűrű).
A piskótát kockákra vágjuk, és a meleg csokiöntetet kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.