Kimérünk 1 dl langyos vizet és feloldjuk benne az élesztőt, egy teáskanál cukorral, majd a lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzátesszük a sót és alaposan elkeverjük.
Miután felfutott az élesztő, a liszthez öntjük a maradék 2 dl langyos vízzel együtt. Majd elkezdjük összegyúrni a tésztát és amikor nagyjából felvette az összes lisztet, kanalanként hozzáadagoljuk az olívaolajat. Akkor van készen, amikor már sem a kezedhez, sem az edényhez nem ragad. Lefedjük egy konyharuhával vagy a kelesztőtál tetejével, és kb. másfél órán át, meleg helyen, a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, annyi felé osztjuk, amennyi pizzát készítünk. (Nekem 4 db pizza jön ki, ami körülbelül 32 cm átmérőjűek). Kigömbölyítjük mind a négy tésztaadagot és konyharuhával lefedve, kb. 10-15 percig tovább kelesztjük.
A megkelt gombócokat kör alakúra húzkodjuk. Ízlés szerint rárakjuk a feltéteket, és kb. 8-10 perc alatt 200-220 fokon készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.