Tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot, és ráöntünk 2,5 dl langyos vizet. Letakarjuk, és felfuttatjuk az élesztőt. A kézi robotgép dagasztóbetétjével alaposan kidagasztjuk, közben beledolgozzuk a sót és az olívaolajat. Ha a tészta fényes, hólyagos, és elválik az edény falától, letakarjuk, és meleg helyen kb. 35 percig kelesztjük.
A zöldfűszereket leöblítjük, néhány levelet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A gombákat megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk, a sajtot lereszeljük, vagy mindkettőt nagyon apróra összevágjuk.
A darabolt paradicsomot összekeverjük a zöldfűszerekkel, a fokhagymával, sóval, borssal. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a gombákat a sonkával együtt kissé megpirítjuk benne. Sózzuk, borsozzuk.
A tésztát átgyúrjuk, lisztezett deszkán 32 x 38 cm nagyságú lappá nyújtjuk. Kiolajozunk egy hasonló nagyságú tepsit, ráfektetjük a tésztát, és villával megszurkáljuk. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük.
A paradicsomos keveréket rákenjük a tésztára, rászórjuk a sonkát, a gombát és a sajtot, és a sütőben 20-25 percig sütjük. Felszeleteljük, a zöldfűszerekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.