Keverőtálban az instant élesztőt a cukorral együtt 2,3 dl langos vízben feloldjuk, és állni hagyjuk kb. 5 percig, amíg felhabzik.
Hozzáadjuk a mézet és a sót, belekeverünk 1 öntet olívaolajat, és kézi mixer dagasztószárával (vagy kézzel) beledolgozunk 36 dkg lisztet.
A tésztát lisztezett felületre tesszük, és kézzel kidagasztjuk kb. 5 perc alatt. Amennyiben túl nedves, dagasztás közben beledolgozzuk a maradék 4 dkg lisztet. Végül gombóccá gömbölyítjük és visszatesszük a tálba. Folpakkal lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük 1-2 óra alatt.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, lisztezett felületen kinyújtjuk, majd pizzaszósszal megkenjük, tetszőleges feltéttel megrakjuk, és 250 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt, készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.