Az összes hozzávalót jól összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. A tésztacipó tetejét megszórjuk liszttel, és letakarva fél órát pihentetjük.
Ezalatt elkészítjük a pizzaszószt, amihez kevés olajat felmelegítünk, megpirítjuk benne az apróra vágott fokhagymát, beleteszünk egy doboz passzírozott paradicsomot, megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint cukrozzuk, majd beleszórjuk a szárított, vagy az aprított friss bazsalikomot. Összeforraljuk, és lehúzzuk a tűzhelyről.
A megkelt tésztát 2 cipóra osztjuk és lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A tészta, így nyersen, általában fél centinél vékonyabb, mert sütés közben még dagad egy kicsit. Ha kész, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megkenjük a kicsit kihűlt pizzaszósszal és jöhetnek a feltétek. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 percig sütjük, amíg a tészta széle kicsit megbarnul, és ropogós lesz.
Megjegyzés
Többféle passzírozott paradicsomot kipróbáltam már, kétféle jött be igazán, a Kecskeméti üveges sűrített paradicsom és az Aldiban kapható 1/2 literes passzírozott paradicsom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.