A virsliből pár darabot felvágunk kb. 2,5 cm-es darabokra, majd körben a tészta széleire helyezzük őket. Ezután ráhajtjuk a tésztaszéleket, lenyomkodjuk, majd a virslik mellett bevágjuk a tésztát, és mindegyiket egy mozdulattal elfordítjuk 90 fokos szögben.
A tejszínt megmelegítjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot, a mustárt, az apróra vágott bazsalikomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
A tészta közepét megkenjük a sűrített paradicsommal, rákanalazzuk a sajtszószt, majd rákarikázzuk a maradék virslit, és ráhelyezzük a felszeletelt paradicsomot.
A tojást villával felverjük, majd lekenjük vele a tészta szélét. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint felszeleteljük, és úgy kínáljuk.
Kicsit más mint a hagyományos pizza, de nagyon finom, és laktató. Egy doboz jó hideg barna sör pedig remekül illik hozzá....
Én Tante Fanny tönkölyos pizzatésztát használtam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.