A hagymákat apróra vágjuk, a fokhagyma gerezdeket fokhagymapréssel kinyomjuk és egy kanál zsíron megdinszteljük. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és rövid ideig együtt pirítjuk a hagymával, fokhagymával. Amikor a hagyma már megfonnyadt, a krumplit is többször átforgatjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a krumplikat, majd beletesszük a háromféle leveskockát, és addig főzzük, amíg a krumpli szétfő benne.
A kelkáposztát leveleire szedjük, kivágjuk a torzsáját és a nagy ereket. A leveleket hármasával-négyesével feltekerjük és fűszál vékonyságúra szeleteljük. A csípős füstölt kolbászt vékony karikákra, a kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk.
Amikor a krumpli már szétfőtt, levesszük a gázról és krumplitörővel a krumplikat összetörjük, majd botmixerrel, vagy elektromos habverővel pürésítjük. Ekkor ízlés szerint teszünk bele őrölt borsot, őrölt pirospaprikát, morzsolt majoránnát, őrölt köményt és cayenne borsot. Beletesszük a vékonyra vágott kelkáposzta leveleket, és egy kávéskanál szódabikarbónát, hogy a zöld levél zöld maradjon, és feltesszük főzni.
Közben egy kanál zsírt hevítünk egy teflon serpenyőben, beletesszük a kolozsvári szalonna kockákat és a kolbászkarikákat. Jól megpirítjuk őket és amikor a leves majdnem kész, hozzáöntjük.
Az autentikus recept annyiban tér el, hogy nem zsírral, hanem olívaolajjal készül, nincs benne kolozsvári szalonna és csak só, bors és paprika van benne kockák nélkül. Elkészítettem már az eredetit is, de így sokkal jobban ízlik nekem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.