A kiklopfolt pulykamellszeleteket enyhén megsózzuk, és mindegyikre hosszában egy-egy szelet császárszalonnát fektetünk.
Feltekerjük, hogy a szalonna belül maradjon, majd a tekercs végére eső húsdarabot fogpiszkálóval átszúrvarögzítjük a tekercshez.Egy lábasban épphogy megolvasztjuk a zsiradékot, beletesszük a tekercseket, azok oldalait hirtelen megpirítjuk, majd aláöntjük a bort és 1,5 dl vizet, és mérsékelt tűzön pároljuk, fedő alatt 20 percig.
Közben ellenőrizzük, hogy a víz ne fogyjon el, ha kell, hozzáadunk még egy keveset, hogy a hús alatt mindig legyen. 20 perc elteltével levesszük a tűzről. Egy csészébe tesszük a tápiókakeményítőt, fokozatosan ráöntünk 2 evőkanál vizet, és csomómentesre keverjük, hozzáöntjük a húshoz, visszatesszük a tűzre, és egy pillanatra felforraljuk, hogy besűrűsödjön a szaft. Ha kell, még sózzuk ízlés szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.