Ha friss a spenót (mángold), akkor a megtisztítása után kevés vízben puhára főzzük, és aprítógépben pépesítjük, vagy az eleve aprított, mélyhűtött spenótot megfőzzük a saját levében.
A tojás sárgáját habosra keverjük a vajjal - ghível vagy kókuszzsírral - ízesítjük a sóval, borssal, és az egészet óvatosan belekeverjük az előzőleg felvert tojásfehérjék habjába.
A végén hozzákeverjük aspenótot, és az egészet sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, szétkenjük, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
A sütőpapír segítségével még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, addig a főtt füstölt csülök húsát (vagy a sonkát) apróra vágjuk, és ezt rákenjük a kihűlt spenótpiskótára, majd feltekerjük, 2 centiméter vastag szeletekre vágjuk, és a szeleteket üvegtálba téve, pár perc alatt megmelegítjük a sütőben.
Tálaláskor szeletenként egy kanál olvasztott ghível meglocsoljuk, és meghintjük reszelt parmezán sajttal.
Recept és fotó: Tej-, cukor-, lisztmentes ételek recepteskönyve, Springmed Kiadó
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.