A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágju, és annyi sós vízben, amennyi ellepi puhára főzzük.
Egy mélyebb serpenyőben, a forró olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott lila- és fokhagymát. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a húslevest és a sűrített paradicsomot, és közepes lángon puhára főzzük.
Beleszórjuk az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és jól elkeverjük. A végén a zöldborsót is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük.A megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, áttörjük krumplinyomóval, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk.
Egy mély, hőálló tálba beleöntjük a húsos ragut, rákanalazzuk a krumplipürét, és a tetejét villával megcsíkozzuk. 175 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.