A tésztához a lisztet, a sütőport és a porcukrot egy nagyobb tálba szitáljuk. Kis adagokban hozzáadjuk a puha vajat, majd az egész tojásokat, és összedolgozzuk a keveréket.
A töltelékhez összekeverjük a túrót, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a mazsolát és kevés tejet.
A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felet téglalap alakúra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A túrókrémmel és a lekvárral vonjuk be. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Befedjuk a töltelékes réteget kereszt alakban a csíkokkal.
A süteményt 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, majd egy éjszakát pihentetjük és szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.