A palacsintákat kisütés után hármasával összefogva feltekerjük, és 3 centis darabokra vágjuk, a végeit félretesszük. Egy kivajazott jénai tálba lazán egymás mellé állítjuk a palacsintakarikákat.
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, a lágy vajat, a lereszelt citromhéjat, a mandulát és az előzőleg rumba áztatott mazsolát. Összekeverjük, és hozzáadjuk a palacsintvégeket is. A mártást elosztjuk a palacsinták tetején, és 180 fokon addig sütjük, amíg kicsit megköt a massza.
Közben a tojásfehérjét felverjük a maradék vaníliás cukorral, a porcukorral és a baracklekvárral. Rásimítjuk a palacsinta tetejére, visszatoljuk a sütőbe, és nagyjából 5 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Megjegyzés
A szentgyörgyi palacsinta, frissen, melegen tálalva nagyszerű fogás. Valószínűleg, nem a híres magyar tudósról kapta a nevét. Ízvilága felejthetetlen, amit leginkább ennek a Gundel receptnek köszönhet.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.