Felforralunk minimum másfél liter vizet. Megsózzuk, és meglocsoljuk egy kis olívaolajjal. Beletesszük a tésztát, és néha megkeverve 10 perc alatt készre főzzük. Hideg vízzel átöblítjük, lehűtjük, majd leszűrjük.
A zöldségeket megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát és a fokhagymát apróra paradicsomot kis kockákra, a medvehagymát durvára vágjuk. A bazsalikomot felaprítjuk, a parmezánt lereszeljük.
Amíg fő a tészta, elkészítjük a ricottás tölteléket. Egy keverőtálba tesszük a ricottát és a medvehagyma felét, majd megsózzuk és megborsozzuk.
Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olívaolajat, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, majd 1-2 perc múlva a paradicsomszószt is. Megsózzuk, megborsozzuk, és közepes lángon, lefedve 6-8 percig főzzük. Ezután levesszük a fedőt, egy serpenyőbe tesszük a kifőtt tésztát, és hozzáadjuk a bazsalikom és a medvehagyma megmaradt felét is. Jól átkeverjük.
A ricottás masszát is a paradicsomos tésztakeverékhez adjuk. A ragut addig keverjük, amíg a ricotta el nem olvad.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit vagy a hőálló tálat kiolajozzuk. Beletesszük a rikottás-paradicsomos tésztát. Megszórjuk reszelt parmezánnal, de hagyjunk egy keveset a díszítéshez is. Süssük 15 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit pihenni, így könnyebb lesz kivenni a tepsiből. Vágjunk kockákat, és tegyünk egy-egy kockát óvatosan egy tányérra. Szórjuk meg a megmaradt parmezánnal. Jó étvágyat!
A recept alapanyagai már nem biztos hogy rendelhetőek, az aktuális recepteket megtalálod a chefbag.hu oldalon!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.