A ribizlit megmossuk és leszárítjuk, majd leszedegetjük a szemeket. A vajat habosra keverjük a cukorral és 1 csipet sóval. A tojásokat egyenként beledolgozzuk, ezután hozzáadjuk a liszt felét és a sütőport. Végül beleforgatjuk a túró felét, és a maradék lisztet is.
A tésztamasszát kivajazott és kilisztezett, 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. 200 fokos sütőben kb. 25 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha elkészült, kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd egy deszkára borítjuk.
A maradék túrót a megmosott citrom lereszelt héjával, néhány csepp frissen facsart citromlével és a vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt, majd a krémet a tésztalapra simítuk. Végül belenyomkodjuk a ribizliszemeket. Hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen. Szeletelve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.