A tönkölyrizst kétszeres mennyiségű vízzel leforrázzuk, megsózzuk, és letakarva állni hagyjuk kb. 30 percig. Amennyiben nem puhult meg, felforraljuk, majd további 20 percig állni hagyjuk.
Közben a sütőtököt lereszeljük. A pórét szálasra vágjuk, egy kevés felforrósított vajon vagy olívaolajon megpároljuk, és a tönkölyrizsbe keverjük. Hozzáadjuk a tököt, a lisztet, a darát és a tojást, megborsozzuk, majd alaposan összeforgatjuk. A masszából vizes kézzel kis lepényeket formázunk.
A lepényeket lisztben megforgatjuk, és forró zsiradékon mindkét oldalukat megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.