A tököt megmossuk, szárazra töröljük, és hosszában félbe vágjuk. Elávolítjuk a magjait, majd a vágott felével felfelé tepsibe tesszük, és a 175 fokos sütőben 90 percig sütjük. Azután kivesszük, és kissé hűlni hagyjuk.
Felforrósítunk 1 ek olajat, és néhány percig pirítjuk rajta az átöblített, alaposan lecsepegtetett rizst. Felöntjük 3 dl vízzel, megsózzuk, és addig főzzük, amíg az összes folyadék elpárolog, és a rizs megpuhul.
A megtisztított, felaprított vörös-és fokhagymát megpirítjuk a megmaradt, felhevített olajon. A tök belsejét kikaparjuk felkockázzuk, és összeforgatjuk a pirított hagymával, a rizzsel, valamint a finomra vágott petrezselyemmel. Megtöltjük a keverékkel a kivájt tököt, és 200 fokon sütjük, kb. 20 percig. Petrezselyemlevelekkel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.