A megmosott paprikának kiszedjük a magját a csumájánál fogva, hogy egészben maradjon. A darált húst összekeverjük a tojással, a rizzsel és a fűszerekkel, nyersen. A paprikába töltjük a húst, amiből, ha marad, gombócot formázunk, és mindet egyszerre forrásban levő vízbe tesszük, és addig főzzük, amíg a rizs meg nem puhul.
Közben a paradicsomlevet felforraljuk, ízlés szerint sót, cukrot adunk hozzá, és hideg vízben csomómentesre elkevert liszttel sűrítjük, ha szükséges (1-2 teáskanál lisztet kb. 1 dl vízben elkeverünk, könnyebb az étel, mintha olajos rántást készítenénk).
A leszűrt töltött paprikát és a gombócokat a paradicsommártással leöntjük. Sós vízben főtt burgonyával kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.