A paprikát kicsumázzuk és leforrázzuk. A tisztára dörzsölt gombát és a megtisztított hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített zsiradékon együtt megpároljuk.
A rizst vízben félig puhára főzzük, leszűrjük, és egy tálban összeforgatjuk a párolt gombával, valamint a tojással. Sóval, törött borssal ízesítjük. Az előkészített paprikákat megtöltjük a gombás rizzsel, és lábosban egymás mellé tesszük őket.
A mártáshoz a paradicsompürét kissé felhígítjuk a rizs főzővizével vagy vízzel, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, megcukrozzuk és a paprikákra öntjük. Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, amíg a paprikák meg nem puhulnak. Aprított petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Sós vízben főtt (petrezselymes) burgonya illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.