A tésztát a csomagoláson levő utasítás szerint megfőzzük. Leszűrjük (a főzővízből egy pohárral felfogunk), hideg vízzel alaposan átöblítjük, majd összeforgatjuk 2 ek olívaolajjal.
A diót egy száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, majd kiszedjük és félretesszük. A padlizsánt héjával együtt 1 cm-es kockákra, az újhagymát vékony karikákra vágjuk.
Ugyanabban a serpenyőben 3 ek olívaolajat hevítünk. Rádobjuk az újhagymát, párszor átkeverjük, majd belenyomjuk a fokhagymát. Amikor illatozni kezd, hozzáadjuk a padlizsánkockákat is, közepesre vesszük a lángot, és többször megkeverve puhára sütjük. A végén megsózzuk és –borsozzuk, még egyszer átforgatjuk.
Hozzáöntjük a tésztát és a főzővíz felét, összeforgatjuk, összemelegítjük.
Közben egy lábasban 1 l vizet forralunk, beletesszük az ecetet. Mikor lobogva forr, egyenként beleengedjük a tojásokat, majd 2 perc alatt megfőzzük őket (kettőnél többet ne főzzünk egyszerre, mert összeakadnak). Kiszedjük és papírtörlőn lecsepegtetjük.
Tálaláskor egy adag tésztát mélytányérba szedünk, megszórjuk a pirított dióval és sajtot reszelünk rá, a buggyantott tojással megkoronázva kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.