A brokkolit megmossuk és apró rózsákra szedjük. A burgonyát egy lábas forrásban lévő sós vízbe tesszük, és takarékon főzzük 5 percig. Kivesszük belőle a burgonyákat, félretesszük őket, a főzővizet megtartjuk. Visszarakjuk a tűzhelyre, és beletesszük a brokkolit. 2 percig pároljuk. Leszűrjük, ismét félretesszük a vizet, és hideg vízzel leöblítjük a brokkolit.
Közben felforrósítjuk az olajat egy lábasban, beletesszük a hagymát, és üvegesre pirítjuk. Belekeverjük az átnyomott fokhagymát és a csilit, majd még néhány percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk és vékonyan felszeleteljük. Ezután egy 1,5 literes hőálló tál aljába elkezdjük belerakni a szeleteket. Kanállal rátesszük a brokkolit és a hagymát, majd feltöltjük a tálat a maradék burgonyával.
A szószhoz takarékon megolvasztjuk a vajat egy lábosban, hozzáadjuk a lisztet, masszává keverjük, és 3 percig főzzük. Apránként hozzáadjuk a tejet és 2 dl-t a főzővízből. Hagyjuk felforrni, beletesszük a sajt kétharmadát, és megborsozzuk. A szószt a krumplira öntjük.
Megszórjuk a maradék sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.