A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található előírás szerint.
6 dkg vajat teflon lábasban felolvasztunk, meghintjük a liszttel, és körülbelül két percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a tejjel, majd állandóan kevergetve híg mártássá főzzük. Belereszeljük a füstölt és a lágy sajtot (apróbb darabokra is vághatjuk), és addig keverjük, amíg elolvad. Sóval, fehérborssal, reszelt szerecsendióval, zúzott fokhagymával ízesítjük. A tűzről levéve belekeverjük a tejfölt.
A maradék vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és meghintjük zsemlemorzsával. Beleöntjük a lecsöpögtetett makarónit, majd ráöntjük a sajtmártást, végül meghintjük a reszelt parmezánnal.
200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
Trappista sajttal is készíthetjük a sajtos makarónit.
A receptet Mozireka küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.