A cukkiniket megmossuk, szárazra töröljük, szárvégeiket levágjuk, és hámozatlanul, hosszanti irányban felszeleteljük, majd egy lapos tálba fektetjük. A tejben elkeverünk 1 kk sót, a cukkiniszeletekre öntjük, és fél órát érleljük benne. Közben a paradicsomokat megmossuk, leforrázzuk, meghámozzuk, a levüket és magjaikat eltávolítjuk, húsukat gerezdekre szeljük. A sajtot 2-3 cm-es csíkokra vágjuk.
Felforrósítjuk az olívaolajat, rádobjuk a paradicsomot, és nagy lángon, fedő nélkül 5-8 percig forraljuk, hogy kissé elfőjön a leve. Megsózzuk, frissen őrölt borssal fűszerezzük, és belekeverjük a bazsalikomot.
Egy nagyobb lábasban felforrósítunk 2 ujjnyi olajat. A cukkiniszeleteket kiemeljük a tejből, alaposan lecsepegtetjük, lisztbe forgatjuk, lerázzuk a felesleget, és aranysárgára sütjük őket az olajban. Papírkendőre szedjük, és felitatjuk róluk a zsiradékot.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat). Diónyi vajjal/margarinnal kikenünk egy tűzálló edényt, lerakjuk az aljára a cukkini felét, rásimítjuk paradicsom felét, megszórjuk a sajt felével, rámorzsoljuk a vaj/margarin felét, majd rátesszük a maradék cukkinit, paradicsomot, sajtot és vajat vagy margarint. Betesszük a sütőbe, és csak addig sütjük, amíg a sajt kissé megpirul (15-20 perc). Azonnal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.