A megmosott, lecsepegtetett sárgabarackot kimagozzuk. A hűtőből elővett leveles tésztát kitekerjük, és szobahőmérsékleten pihentetjük 10 percig. Közben 8 dkg cukrot láboskában lassú tűzön világosbarnára karamellizálunk, majd beleforgácsoljuk a vajat. Jól összekeverjük, egy 25 cm átmérőjű, sima falú kerámia piteformába öntjük, és a formát mozgatva egyenletesen eloszlatjuk. Sűrűn egymás mellé belehelyezzük a felezett barackokat a gömbölyű felükkel lefelé, és megszórjuk a maradék cukorral.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A barackokat letakarjuk a leveles tésztával. A túllógó széleket a gyümölcs és a forma fala közé nyomkodjuk, a tészta tetejét pedig villával megszurkáljuk. A tortát a sütő középső részében aranybarnára sütjük 30-35 perc alatt, majd a formában hűlni hagyjuk 5 percig.
A megmosott, leszárított citromfűleveleket finomra aprítjuk. A tejfölt összekeverjük az őszibaracklikőrrel vagy -nektárral, valamint a citromfűvel, és a juharsziruppal édesítjük. Végül a tortát hirtelen lapos tálra borítjuk és felszeleteljük. Melegen, a külön kínált öntettel fogyasztjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.