Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére kb. 5 dkg vajat forgácsolunk. Fedő alatt a tűzhelyen addig pároljuk, amíg a cukor karamellizálódik.
A tojások sárgáját 15 dkg cukorral, majd 15 dkg vajjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és lazán a masszához keverjük.
A habot rásímitjuk a párolt alma tetejére, és 190 fokon aranyszínűre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálcára fordítjuk. Vaníliás tejszínnel vagy vaníliás fagylalttal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.