A dinnyéket kettévágjuk és a magos részeket kiszedjük. A gyümölcshúsból karalábévájóval kikanyarítunk 20-24 gömböt, és félretesszük. A maradékot kivájjuk, és turmixgép kelyhébe daraboljuk. A lime-ot forró vízzel lemossuk, majd lereszeljük a héját és kifacsarjuk a levét.
A cukrot egy kisebb edényben elvegyítjük a lime héjával, felöntjük 1/2 bögre cukorral, és kis lángon kevergetjük a cukor teljes feloldódásáig. Ezután nagy lángon felforraljuk, illetve főzzük 2-3 percig, majd hűlni hagyjuk.
A kihűlt szirup felét a dinnyedarabokra öntjük, és összeturmixoljuk. Apránként hozzáadjuk a maradék szirupot, valamint a lime levét, és simára keverjük. Végül beleforgatjuk az aprított bazsalikomot és a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A jéghideg dinnyelevest üvegpoharakba vagy tálkákba merjük. A pálcikákra húzott dinnyegolyókkal és bazsalikomlevelekkel díszítve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.