Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd a többi alapanyaggal egy könnyen nyújtható, sima tésztát készítünk. Letakarjuk, majd meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A margarint kikeverjük a porcukorral és a többi ízesítővel. Ha megkelt a tésztánk, akkor 6 cipót formázunk. Kinyújtjuk és megkenjük őket a krémmel. Felgöngyöljük, majd hármat-hármat összefonunk, és további fél órát kelesztjük.
Kivajazott tepsibe tesszük a kalácsokat, a tetejét megkenjük a felvert tojással, és betesszük az előmelegített, 180 fokos sütőbe, és kb. 25 percig sütjük.
Megjegyzés
Én még a tetejét megszoktam szórni vágott dióval. Nagyon finom a pörkölt dió íze rajta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.