A lisztet tálba szitáljuk, összekeverjük a sóval. Az élesztőt enyhén cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, a tojást is beleütjük. Langyos tejjel szép puha tésztát dagasztunk, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, és szép hólyagosra kidagasztjuk. Két cipót formázunk belőle. Konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Szemmel láthatóan a duplájára kel.
Ezután kör alakban vékonyra nyújtjuk, és a puha vajjal lekenjük. 8 cikkre vágjuk. Feltekerjük és vajjal kikent tepsire sorakoztatjuk a kifliket. A tojásfehérjét felverjük, megsózzuk, és lekenjük vele a péksüteményeinket. Ízlés szerint magvakkal megszórjuk. A másik cipónál is így járunk el.
190 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt jó roppanósra sütjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.