A tejet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a margarint, a lisztet és egy csipet sót, végül 1,7 dl vizet, és az egészet simára keverjük. Lefedve a hűtőbe tesszük 1 órára.
A sütőt 180 fokraelőmelegítjük, és beteszünk egy hőálló tányért melegedni. A palacsintához egy 18 cm átmérőjű palacsintasütőben 1 teáskanálnyi olajatfelhevítünk, és annyi tésztát teszünk bele, amennyi épen befedi a serpenyő alját. Mindkét oldalát kisütjük, addig amíg az oldala is világos aranyszínű nem lesz. A palacsintákat az előmelegített tányérra szedjük, lefedjük, és melegen tartjuka sütőben, amíg a maradék tásztát is kisütjük.
Közbenelkészítjük a tölteléket. Kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd beletesszük a gombát, és folyamatos kevergetés mellett 10 percig sütjük, illetve amíg levet nem ereszt. (Ha a gomba elkezdene a serpenyőhoz tapadni, hozzáadunk 1 teáskanal vizet.) A spenótot is a serpenyőbe öntjük, és a lángot levesszük takarékra. 2-3 percig sütjük, amíg a spenót összeesik, majd beleöntjük a citromlevet is, és sóval, borssal fúszerezzük.
1 evőkanálnyi tölteléket kanalazunk a palacsinta egyik felére, majd óvatosan feltekerjük. Ugyanezt megismételjük a többi palacsinatával is, majd a megtöltött palacsintákat egy hőálló edénybe tesszük, és 10 perc alatt átmelegítjük az egészet. (De tálalhatjuk szobahőmérsékleten is, ha úgy szeretnénk.) Joghurttal es citromszelettel díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.