A csirkemellet csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk és borsozzuk, majd egy serpenyőben, kevés forró vajban elkezdjük sütni. Amikor pirul, a kézzel összeroppantott fokhagymát, és a reszelt citrom héját is hozzáadjuk, és addig sütjük, amíg mindkét oldala aranysárga nem lesz, majd 120 fokra előlegített sütőben készre pirítjuk
Kifőzzük a spagettit a csomagoláson jelzett időhöz képest 2 perccel rövidebb ideig, majd leszűrjük, de a tészta főzővizéből hagyunk egy keveset. A forró spagettit egy magas falú serpenyőbe tesszük, hozzákanalazunk egy kevés főzővizet, és közepes lángon, egy villára szúrt fokhagymával sűrűn kavargatva, tovább pároljuk. Ha megfelelő sűrűségű lehúzzuk a tűzről.
Hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat, a tojássárgáját, és a petrezselymet, és tovább keverjük a villára szúrt fokhagymával addig, míg egy krémes és sűrű, tejszínhez hasonló, bevonat képződik a spagettin. A csirkemellel tálaljuk.
Megjegyzés
Ezt az egyszerű csirkemellet a vajas petrezselymes spagetti emeli egy különleges, ünnepi étellé.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.