A sült kacsacomb elkészítéséhez a kacsacombokat átnézzük, ha tollat találunk rajta, egy csipesz segítségével eltávolítjuk. A megtisztított kacsacombokat megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk kakukkfűvel.
A hagymát cikkekre vágjuk, a fokhagyma 2/3-át megpucoljuk, felaprítjuk.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra, egy tepsi aljára zsiradékot rakunk, eloszlatjuk kanállal, kicsit sózzuk, ráfektetjük a kacsacombokat, a maradék helyekre hagymát, babérlevelet, és a pucolt és héjas fokhagymát rakunk, sózzuk, borsozzuk, és elhelyezzük a rozmaringágakat.
A kacsát előmelegített sütőbe helyezzük, és 20-25 percig sütjük, majd a hőmérsékletet 150 fokra csökkentjük, és így sütjük pirosra a kacsacombokat 1-1/2 óra alatt.
Míg a kacsa sül, elkészítjük a párolt káposztát. A lila káposztát vékony, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk, besózzuk, és pár percig pihenni hagyjuk. A lila hagymát felkockázzuk.
Egy fazékban zsiradékot hevítünk közepes lángon, hozzáadjuk a cukrot, karamellizáljuk, hozzáadjuk a hagymát, picit megsózzuk, megborsozzuk, ezután hozzáadjuk a káposztát úgy, hogy kinyomkodjuk a levét.
Ízesítjük babérlevéllel, őrölt köménnyel, jól elkeverjük, felöntjük 1 dl borral, elforraljuk az alkoholt, majd egy kevés vizet is adunk hozzá, és lefedve 40 percig pároljuk. Időnként ellenőrizzük, és ha kell, pótoljuk a folyadékot. Ha a káposzta megpuhult, citromlevet öntünk hozzá, és fedő nélkül 10 percig magasabb hőmérsékleten elpárologtatjuk a folyadékot, kicsit dinszteljük.
A sült kacsacombokat az elkészült vörösboros párolt káposztával tálaljuk.
Nézd meg videón, hogy készül a sült kacsacomb párolt lila káposztával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.