Közepes edényben vajat olvasztunk, rádobjuk a meghámozott, felkockázott hagymát, néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt és zellert, a felkarikázott répát, az átttört fokhagymát, majd alaposan összekeverjük. Alacsony hőfokon, fedő alatt kb. 10-15 percig pároljuk.
A puhára párolódott zöldségeket megszórjuk liszttel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a gyömbért, összekeverjük, majd hozzáöntjük a zöldség alaplevet és a tejet. Továbbra is alacson hőfokon forraljuk össze a levest. Pár perc után botmixerrel pürésítjük.
A bagettet felszeletjük, megszórjuk a reszelt cheddar sajttal, és előmelegített sütőben, 200 fokon, 5 perc alatt sajtos pirítóst készítünk belőle.
Az elkészült sütőtökkrémlevest tányérokba szedjük, tökmagolajjal meglocsoljuk, pirított tökmaggal megszórjuk, és a sajtos pirítóssal kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készíti Szekeres Adrien a sütőtökkrémlevest sajtos pirítóssal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.