A hokkaidó tököt megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjait. A burgonyát meghámozzuk és megmossuk. Mindkét hozzávalót felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, és letakarva félretesszük.
A római tálat 10 percre beáztatjuk. Közben a megtisztított fokhagymagerezdeket pépesre nyomkodjuk vagy présen áttörjük, a hagymát apróra kockázzuk. A kétféle hagymát összekeverjük.
A sütőtökös burgonya felét a római tálba tesszük és elegyengetjük. Ezután elosztjuk rajta a hagymás keveréket és rámorzsoljuk a juhsajt felét. Rárétegezzük a tökös keverék másik felét és a maradék sajtot.
A petrezselymet megmossuk és leszárítjuk. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, és beleforgatjuk a finomra aprított petrezselymet. A keverékkel egyenletesen meglocsoljuk a lerakott zöldségeket.
A tálat lefedjük a tetejével, és betesszük a hideg sütőbe. A sütőt 200 fokra kapcsoljuk és a rakottast készre sütjük kb. 60 perc alatt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.