A húst előző este vékonyra szeleteljük, kissé kiklopfoljuk, majd a sóval és fokhagymával ízesített tejben bepácoljuk.
Előkészítjük a római tálat, pár órán keresztül hideg vízben áztatjuk. Másnap kiöntjük a vizet, papírtörlővel kitörölgetjük, majd keresztben-hosszában kibéleljük a szalonna szeletekkel, majd egy sor héjában megfőzött, meghámozott és karikára vágott burgonyát terítünk rá. Erre rakjuk a lecsöpögtetett, leöblített hússzeleteket, a szeletelt almát, és a főtt karikákra szelt tojást. Ismét rétegezzük, tetejére burgonya kerüljön. Meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk apróra vágott szalonnával.
A tálra tesszük a tetejét, a hideg sütőbe helyezzük, majd a készüléket magas hőfokra állítva kb. 1-1,5 óráig sütjük. Félidőben közepesre állítjuk a hőfokot, levesszük a tál tetejét és úgy pirítjuk tovább. Díszítsük jégsalátaszeletekkel, és balzsamecetes jégsalátával. A salátagerezdeket csak fogyasztás előtt rakjuk az öntetbe, így ropogós marad.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.