A kenyérgép tartályába beletesszük a hozzávalókat. Tészta programra állítjuk, és elindítjuk a gépet. A program ideje kb. 1,5 óra, ezalatt megdagasztja és megkeleszti a tésztát.
Amikor elkészült, a gyúródeszkát vékonyan beszórjuk liszttel, a tésztát pedig, mint a lángost, kihúzogatjuk. kb 1,5 cm vastagságúra.
A kihúzott tésztából fánkokat szaggatunk, és az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe, majd fél órát pihenni hagyjuk.
Amikor már szépen megkeltek a fánkok, egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd a fánkokat lyukkal lefelé az olajba tesszük, és fedő alatt aranybarnára sütjük az egyik oldalukat, majd a szűrőlapáttal megfordítjuk, és a másik oldalát is megsütjük. A kisült fánkokat papírtörlővel bélelt tálba halmozzuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.