A lisztet, sót, cukrot elkeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat, majd alaposan kidagasztjuk. Kicsit lágy tésztát kapunk, amit kb. 30 percre letakarva félre teszünk pihenni. Az aszalt szilvát lanygos vízbe áztatjuk.
Ezután a tésztát kettéosztjuk, az első adagot kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk, 16 egyelő körcikkre vágjuk, mindegyikre lekvárt, és egy-egy szem aszalt szilvát teszünk és egyesével feltekerjük, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
Így járunk el a tészta másik felével is, majd felvert tojással megkenjük a kifliket, és még 20 percig pihentetjük.
Végül előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Nekem két tepsivel egyszerre sültek, sütés közben egyszer megcseréltem őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.