Összekeverjük a tojást, a cukrot, a tejet, a mandulaaromát, a lisztet, majd fokozatosan hozzáadjuk a vszódát és csomómentesre keverjük. A palacsintákat forró serpenyőben, kevés olajon sütjük ki.
A mandulakrémhez a mandulát késes aprítóba tesszük és addig aprítjuk amíg kezd enyhén krémes állagú lenni. Ekkor hozzáadjuk a lereszelt marcipánt, a mandulaaromát, a kristálycukrot és a vajat. Jól elkeverjük amíg szép krémes állaga nem lesz. Áttesszük egy edénybe és jól eldolgozzuk benne a krémsajtot és a porcukrot.
A kisült palacsintákat először megkenjük szilvalekvárral, tetejüket megszórjuk egy kevés reszelt marcipánnal majd megkenjük a mandulakrémmel. Az aszalt szilvát apró darabokra vágjuk és megszórjuk vele a mandulakrém tetejét. Ezután jó szorosan felcsavarjuk őket és ízlés szerint porcukorral, olvasztott csokoládéval és mandulaforgáccsal díszítjük.
Megjegyzés
Az igazán ínyencek az aszalt szilvát bátran áztassák egy kevés amaretto likőrbe!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.