Az élesztőt, a langyos tejben, a cukorral felfuttatjuk. A zsírt a lisztben szétmorzsoljuk, majd a tejföllel, a tojássárgájával és a sóval addig gyúrjuk, míg puha tésztát nem kapunk.
A tésztát egy konyharuhába lazán belekötjük, kb. 2 órára egy fazék vízbe (4–5 liter) helyezzük, és pihentetjük.
A megkelt tésztát lecsöpögtetjük. Kilisztezett munkafelületen kinyújtjuk, és kb. 5x5 cm-es lapokra vágjuk.
A lapokra egy kiskanál házi szilvalekvárt teszünk, és kis táskákat formálunk belőle. Megszórjuk kristálycukorral, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, míg aranybarna nem lesz (kb. 30 perc ). Az elkészült süteményeket kihűlve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.