A tejet 1 csipet sóval együtt felforraljuk, és beleszórjuk az amarántot. Gyenge tűzön, időnként átkeverve főzzük kb. 40 percig, majd langyosra hűtjük.
A szilvát megmossuk és kimagozzuk. A szétválasztott tojások fehérjét 1 csipet sóval együtt kemény habbá verjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tűzálló tálat vagy több kisebb formát kivajazunk és meghintünk liszttel. A szilva felét elosztjuk a tál vagy a formák alján. A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral és a cukorral. Egymás után hozzáadjuk a túrót és a kihűlt amarántkását, majd beleforgatjuk a tojáshabot.
A túrós massza felét a szilvarétegre töltjük. Elosztjuk rajta a maradék szilvát, betakarjuk a maradék masszával, és tetszés szerint megszórjuk a szeletelt mandulával. Az előmelegített sütőbe toljuk, és alulról a 2. sínen aranyszínűre sütjük 30-40 perc alatt.
Megjegyzés
A mandula nélkül készített felfújtat tálalás előtt szórd meg porcukorral!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.