A rácsot a sütő alulról számított 3. sínjére toljuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy kb. 2 1/2 bögre űrtartalmú öntöttvas edény vagy 4 kis felfújtforma belsejét egyenletesen kikenjük vajjal és meghintjük cukorral, hogy oldalra is jusson.
Egy vastag aljú nyeles edénykében közepes tűzön megolvasztjuk az 1/2 ek vajat. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a lisztet, és vékony sugárban csorgatva a mandulatejet. A csomómentesre dolgozott masszát kevergetve sűrűbbre főzzük 3-5 perc alatt. Ezután levesszük a tűzről, habverővel belekeverjük a mandulaaromát és a sót, majd áttesszük egy keverőtálba.
A darabokra tördelt csokoládét gőz felett vagy vízfürdőben felolvasztjuk. Rövid hűlés után a mandulatejes masszába vegyítjük, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgájákat.
Konyhai robotgéppel a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd rászórjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényes lesz. A tojáshab negyedét (szilikon)spatulával lazán a csokoládés masszába forgatjuk. További két részletben hozzáadjuk a maradék habot, végül az egészet a kivajazott formákba töltjük.
A formákat tepsibe állítjuk, és a sütőbe toljuk. A hőt azonnal visszavesszük, és a felfújtat 190 fokon sütjük 25-30 percig. Ennyi idő alatt szépen megemelkedik, de a közepe kissé folyós marad. Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.