Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Csokoládé szuflé vaníliaszósszal recept
recept
Mester

Csokoládé szuflé vaníliaszósszal

60 perc
5 adag
Költséges
2016. 03. 09.

Elkészítés

  1. A vaníliaszószhoz a tejet és a tejszínt egy lábasban összekeverjük, és hozzáadunk egy csipetnyi sót. A vaníliát hosszában félbevágjuk, a magját kikaparjuk. Mind a magot, mind a rudat a tejbe áztatjuk, majd gyakori kevergetés mellett, lassú tűzön, forrásig melegítjük.
  2. Eközben a lisztet és a vajat alaposan összedolgozzuk (nem lesz sok, kb. egy diónyi mennyiségre számíthatunk). Egy nagyobb keverőtálban a tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral. Ha felforrt a tej, hozzáadjuk a lisztes vajat, egy-két percig forraljuk, ettől kissé besűrűsödik majd. A forró tejet óvatosan a habos tojássárgájához csurgatjuk, közben folyamatosan kevergetjük. Az egész keveréket visszaöntjük a tejes lábasba, és visszatesszük tűzhelyre. Közepes tűzön melegítjük, közben továbbra is intenzíven kevergetjük.
  3. Amikor érezhetően besűrűsödött a krém, azonnal hideg vízbe állítjuk a lábast, és folyamatosan kevergetjük, amíg le nem hűl, hogy ne legyen csomós, és bőrös a teteje, majd a hűtőbe tehesszük tálalásig.
  4. A szufléformákat alaposan kivajazzuk, és hűtőbe tesszük, a sütőt 190 fokra előmelegítjük. A lisztet alaposan eldolgozzuk a vajjal. A tejet feltesszük a tűzre, hozzáadjuk a kimért cukrot, valamint egy csipet sót. Felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük. Belerakjuk a lisztes vajat, egy-két perc alatt besűrítjük. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a keserű csokoládét, amellyel elkeverjük. Ha maradéktalanul felolvadt a csokoládé, hozzákeverjük a tojássárgáját is. Ezután a csokoládés keveréket félretesszük és hagyjuk kihűlni.
  5. Közben, a már egyszer kivajazott formákat még egyszer kivajazzuk, és kristálycukrot öntünk a formák belsejébe. Addig forgatjuk, amíg mindenhova tapad a cukorból, majd a felesleges cukrot kiöntjük a formából.
  6. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd apránként a csokoládés keverékhez forgatjuk, óvatosan, hogy ne törjük össze a habot! A kész szuflétésztát beleöntjük a cukros-vajas formába. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a formákból legalább 5-6 cm-re ki nem emelkedik a szuflé, ez kb. 20-25 perc.
  7. A szuflét forrón, a vaníliaszószt hűtve tálaljuk. A szuflé középébe egy mokkáskanállal lyukat készítünk, ennek belsejébe kanalazzuk a vaníliaszószt. Porcukorral meghintjük.
Megjegyzés
Családom unszolására készítettem az első szuflémat, csodálatosan sikrült. Azóta újra sütöttem, és ismét egy csodálatos ízvilág tárult elénk!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Máglyarakás briósból
Recept
Egyszerű

Máglyarakás briósból

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus csokoládészuflé
Recept

Klasszikus csokoládészuflé

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Máglyarakás – a klasszikus recept
Recept
Bonyolult

Máglyarakás – a klasszikus recept

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Rizskoch baracklekvárral
Recept
Bonyolult

Rizskoch baracklekvárral

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Medvehagymás-tojásos felfújt
Recept
Bonyolult

Medvehagymás-tojásos felfújt

55 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Szőlős-mazsolás felfújt
Recept
Egyszerű

Szőlős-mazsolás felfújt

45 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darafelfújt bogyós gyümölcsökkel
Recept
Bonyolult

Darafelfújt bogyós gyümölcsökkel

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Egzotikus karácsonyi szuflé
Recept
Egyszerű

Egzotikus karácsonyi szuflé

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás rizsfelfújt
Recept
Mester

Almás rizsfelfújt

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Habkönnyű sajttorta (japán szuflétorta) recept
Recept
Bonyolult

Habkönnyű sajttorta (japán szuflétorta)

120 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mazsolás kalácsfelfújt recept
Recept
Bonyolult

Mazsolás kalácsfelfújt

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

 Mandulás csokoládéfelfújt recept
Recept
Bonyolult

Mandulás csokoládéfelfújt

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromfelfújt recept
Recept
Bonyolult

Citromfelfújt

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Túrós-répás sajtfelfújt recept
Recept
Bonyolult

Túrós-répás sajtfelfújt

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.