A nektárt felfőzzük 1 ek cukorral, azután beforraljuk kb. 1 dl-re. Kivajazzuk, majd megszórunk cukorral 4 db szufléformát, és hűtőbe tesszük. Felforraljuk a tejet a vaníliarúd kikapart belsejével és a rúddal együtt.
A szétválasztott tojások sárgáját felhabosítjuk 7,5 dkg cukorral és az étkezési keményítővel. Közben hozzáöntjük a meleg tejet. Ezután közepes lángon, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük, majd a vaníliarúd eltávolítása után átöntjük egy tálba, és időnként megkeverve kihűtjük.
Robotgép habverőjével keményre verjük a tojásfehérjéket 1 csipet sóval. Közben beleszórjuk a maradék cukrot. A likőrt hozzáadjuk a krémhez a beforralt nektárral együtt, majd a fehérjehabbal felváltva beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A masszát az előkészített formákba öntjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-13 percig sütjük. Végül kivesszük, meghintjük egy kevés porcukorral és azonnal tálaljuk.
A jó szuflé alapja a tökéletesen keményre felvert tojásfehérje. Kemény lesz a hab, ha az 1 csipet só mellett néhány csepp citromlevet vagy ecetet is adsz hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.